Bekende internationale voetballers

Voetbal is een sport die wereldwijd in bijna ieder land wel gespeeld wordt. Vooral in Europa is het voetbal enorm populair en zijn de competities op hoog niveau. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat vele voetballers van over de gehele wereld graag naar een Europese club willen. Ook in de Nederlandse competitie zijn er vele buitenlandse spelers actief die zich uiteindelijk graag willen opwerken naar een Europese topclub.

De beste voetballers van het heden

Europa kent vele topclubs, die allen in het bezit zijn van een aantal uitzonderlijk goede voetballers. De beste voetballer van het moment is de Argentijnse Lionel Messi, die actief is bij de Spaanse club Barcelona. Deze club bestaat uit nog een aantal zeer goede spelers zoals de Spaanse Andrés Iniesta en Xavier Hernández Creus (Xavi). Een aantal andere bekende voetballers zijn de Portugese Cristiano Ronaldo, de Spaanse Iker Casillas, de Zweedse Zlatan Ibrahimovic, de Engelse Theo Walcott en de Italiaanse Mario Balotelli . Een speler die op dit moment als één van de grootste talenten ter wereld wordt gezien is de  21-jarige Braziliaan Neymar.

Beste voetballers uit het verleden

Het voetbal kent een rijke historie aan talentvolle voetballers. Dat het voetbal een belangrijke rol speelt in vele landen, is alleen al te merken aan de aandacht die uitgaat naar de oud-spelers. Deze spelers zijn voor vele jonge voetballers een echt voorbeeld. Het is lastig om de beste speler ooit te benoemen, aangezien deze voor iedereen anders is. Een aantal spelers die een goede kans maken op deze titel zijn de Argentijnse Diego Maradona, de Braziliaanse Pelé, de Franse Platini en de Duitse Franz Beckenbauer, ook onze eigen Johan Cruijff behoort tot dit rijtje.

Copyright 2023 - Voetbalmax.nl | Sitemap