Bekende Nederlandse voetballers

Het voetbal in Nederland is al jaren erg populair en dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ons kleine landje een aantal zeer grote spelers heeft voortgebracht. De Nederlandse competitie beschikt in vergelijking met de Spaanse, Duitse, Italiaanse of Engelse competitie niet over zoveel kwaliteit, wat uiteindelijk gunstig is voor vele Nederlandse voetballers. Door het iets lagere niveau hebben deze spelers namelijk meer kans om zich op jonge leeftijd al in de Eredivisie te bewijzen en zich zodoende goed te ontwikkelen. Op het moment dat ze er klaar voor zijn, gaan ze meestal naar een Europese topclub. De Nederlandse competitie is zodoende dus een ware springplank voor vele jonge Nederlandse voetballers. Hieronder kun je een aantal bekende voetbal spelers uit Nederland vinden. Er is hierbij onderscheid gemaakt tussen de oude spelers, die nu niet meer voetballen en de voetbalspelers die op dit moment nog actief zijn.

Oude spelers

Dat het voetbal in Nederland altijd al één van de populairste sporten van het land is geweest, blijkt voornamelijk uit de hoeveelheid wereldwijdbekende Nederlandse voetbalspelers. Nederland heeft nog maar 1 keer een groot toernooi gewonnen (EK 1988), maar dit zegt niets over al het voetbaltalent dat voor Nederland is uitgekomen. Een aantal van de beroemdste oud voetballers zijn; Johan Cruijff, Marco van Basten, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert, Willem van Hanegem, , Ruud van Nistelrooy en Dennis Bergkamp. Dit is nog maar een klein deel van alle voetballers die afkomstig zijn uit dit kleine landje. Voor vele mensen is Johan Cruijff toch wel de onbetwiste kampioen als het om de beste voetballer van Nederland ooit gaat. Naast al deze voetballers, zijn er ook nog een aantal families waarbij de broertjes allebei op het hoogste niveau hebben gespeeld. Een aantal voorbeelden hiervan zijn René en Willy van de Kerkhof, Ronald en Erwin Koeman en natuurlijk de tweeling Ronald en Frank de Boer.

Huidige spelers

De oude spelers hebben een belangrijke rol gespeeld in het Nederlands voetbal. Er zijn hedendaags echter nog een aantal spelers die op hoog niveau voetballen. Een aantal daarvan hebben ook een grote rol gespeeld in het WK van 2010, waarin Nederland het tot de finale heeft geschopt. Op dit moment is er een overgang gaande in het Nederlands team, tussen de oudere generatie en de nieuwe opkomende generatie. Tot deze oudere generatie behoren spelers als Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, Dirk Kuijt en Arjen Robben. De nieuwe generatie bestaat uit jonge talentvolle jongens, die zich nog volop aan het ontwikkelen zijn en over een aantal jaar het team moeten dragen. Hiertoe behoren spelers als Kevin Strootman, Adam Maher, Marco van Ginkel, Stefan de Vrij en Ricardo van Rhijn. 

Copyright 2023 - Voetbalmax.nl | Sitemap